چطور هم مقتدر باشین هم مهربان؟
سبک مدیریتی مبتنی بر اقتدار همراه با مهربانی دارای ابعاد کاربردی و آموزندهای برای مدیران و روساییه که با تنوع نژادی، تفکری و فرهنگی گستردهای در سازمان خودشون مواجه هستن و همین مساله برقراری رابطه موثر و پرعطوفت با کارمندان رو برای اونها با مشکل روبه رو می کنه چرا که باید با افرادی با تفاوتهای فرهنگی، زبانی و فکری چشمگیری رو در رو بشن و اقتدار همراه با مهربانی رو برای تمام اوننها به اجرا دربیارن.
راهبردهایی برای ایجاد یه فرهنگ سازمانی مبتنی بر اقتدار همراه با مهربانی در سازمان یا تیم تحت رهبری شما:
درانتقال تجربیاتتون به دیگران قاطع باشین:
شما بهعنوان یه مدیر باید اصول اقتدار همراه با مهربانی رو با صراحت و شفافیت تمام با اعضای تیم خودتون در میان بگذارین تا اونها هم از این اصول آگاهی داشته باشن. تجربه ثابت کرده که انتقال مفاهیم و ایدههای مدیریتی به کارمندان از طریق روایت داستانهای خودتون یا دیگران، خیلی بهتر و بیشتر از بیان تئوریهای مدیریتی، بر کارکنان و اعضای تیم تاثیرگذاره.
از کارکنانتون بخواین از شما انتقاد کنن:
از اعضای تیم خودتون بخواین انتقاد از شما رو شروع کنن و این اطمینان رو به اونها بدین که نه تنها از این انتقادها و به چالش کشیده شدنها، ناراحت نمیشین بلکه از اون استقبال میکنین.
به گفتوگوهای شغلی اهمیت بدین:
سعی کنین به بهانههای مختلف با کارکنان گفتوگوهای شغلی مفیدی داشته باشین و میتونین این کار رو با پرسابقه ترین و قدیمی ترین کارمندان خودتون شروع کنین.
کارکنانتون رو به مشاوران صادق خودتون تبدیل کنین:
شما باید در همه جا و همه حال به یاد داشته باشین که در هر شرایطی به مشاوره و کمکهای فکری دیگران به ویژه کارکنانتون نیازمندین تا اونها بتونن نکات کلیدی و توصیههای کاربردی زیادی رو به شما گوشزد کنن.
اجازه ندین کارکنان تون از هم بدگویی کنن:
اگه مدیری نتونه یا نخواد جلوی غیبت و بدگویی اعضای تیمش در مورد همدیگه رو بگیره و اجازه بده تا هر کدوم از کارکنان، دیگران رو متهم به کمکاری و ضعف عملکردی کنن، مجبور میشه جلسات متعددی رو برای حل اختلافات به وجود اومده در درون تیمش برگزار کنه که این امر، زمان و انرژی زیادی رو تلف می کنه.
.
همیشه زمانی رو برای خلوت کردن با خودتون اختصاص بدین:
همیشه به یاد داشته باشین مدیری که سرش رو بیش از حد شلوغ کرده لزوما مدیر پربازدهای نیست چرا که هر مدیری نیاز داره در هر روز کاری دقایقی رو صرف اندیشیدن و تامل در شرایط و موقعیتهای کاری کنه تا در نتیجه بتونه برنامههای بهتری رو تدوین کنه و تصمیمات مناسبتری رو بگیره. واگذاری بعضی تصمیمگیریها و اقدامات به کارمندان مورد اعتماد میتونه به مدیران برای اجتناب از تبدیل شدن به مدیرانی پرمشغله و گرفتار کمک کننه.
به فکر ارتقای کارکنانتون هم باشین:
یه مدیر مقتدر و مهربان نباید فقط به فکر منافع و ارتقای خودش باشه و لذا برنامه ریزی برای آینده تیمهای کاری و نوشتن یه برنامه مدیریت رشد برای هر کدوم از اعضای تیم از جمله وظایف کلیدی و آیندهساز مدیران محسوب میشه.
منبع: Strategic Management
مترجم: سیدحسین علویلنگرودی